LEFFERTS PLACE

The owner, a stylist, purchased a brownstone in Clinton Hill in Brooklyn with the intent of opening-up the owner’s triplex on the upper three floors. The design goal was to bring in a brighter and more contemporary palette that still respected brownstone typology while restoring details strategically.

The triplex was extensively renovated to restore key architectural details while creating an open living and modern living space that allowed for a more continuous and fluid living environment. At the primary living space, the building’s second floor, a bearing wall was removed and replaced with exposed steel structure to create an open plan kitchen/dining area.  Existing floors were bleached to brighten the home, while historically appropriate windows and moldings were put in throughout.

On the top floor, the south study was designed to take advantage of the low ceilings and south light with new coffered wall molding was put up on three walls while the window wall was built out with deep shelves and window seats.  The light, rich teal paneling, and stained dark wood creates an inviting and private retreat.

Interior design was in collaboration with Melissa Lee/Bespoke Only.

Images by Ty Cole Photography