1ST Street

A family who had been living in Park Slope decided to finish the cellar of their family home to create a new entertainment space and storage area.  Working within the limitations of bringing construction materials through the narrow cellar stairs and hatch, as well as to continue to allow access to the meters and utilities at that level, the decision was made to wallpaper the space with narrow millwork panels. Some panels conceal the utilities while others are closets to maximize storage opportunities; the entertainment center is covered in walnut panels while the remainder have a white lacquered finish to brighten the subterranean space.

One section of rubble wall was left exposed to highlight the original construction of the space as is typical of Brooklyn townhouses. A new tile floor was installed over the radiant heat as well as adding a wet bar and bathroom.

Images by Ty Cole Photography